Als moeder zijnde, wil je goed slapen.

Een hoofdkussen is een belangrijk product in je leven, omdat je er elke dag gebruik van maakt en het een grote invloed heeft op je nachtrust. Sommige mensen zijn zo gehecht aan hun hoofdkussen dat ze ‘m zelfs meenemen op vakantie of als ze ergens gaan logeren. 

Een nieuw kussen is dus een belangrijke aankoop en het is daarom verstandig om niet overhaast te kopen. Het aanbod aan hoofdkussens is groot en tegenwoordig kopen steeds meer mensen online. Dit heeft als voordeel dat je de deur niet uit hoeft, maar je kunt het kussen daardoor ook niet voelen en zien. Het kan dan lastig zijn om de juiste keuze te maken. 

Waarop dien je te letten bij het online kopen van een kussen? Je leest het in deze blog. 

  1. Wat is je budget? 

Voordat je online op zoek gaat naar jouw ideale kussen is het handig om alvast voor jezelf te bedenken wat je eraan wilt uitgeven. Op het internet zijn kussens te vinden voor tien euro, maar je kunt er ook honderden euro’s aan uitgeven. 

Leuk weetje: het duurste hoofdkussen ter wereld is 52.000 euro en gemaakt door een Nederlander. 

Over het algemeen zijn duurdere kussens van betere kwaliteit, maar dit betekent niet dat ze ook lekkerder liggen. Dit hangt bijvoorbeeld ook af van het materiaal en de hardheid van het kussen en wat jouw voorkeur heeft. 

  1. Mag je het kussen uitproberen?

Omdat het online kopen van een hoofdkussen natuurlijk het risico van een miskoop met zich meebrengt, is het verstandig om te kiezen voor een kussen dat je mag uitproberen. 

Een nieuw kussen is altijd even wennen. Door een kussen een paar dagen op proef uit te proberen weet je of het kussen naar wens is. 

  1. Heb je last van allergieën? 

Als je last hebt van huisstofmijtallergie kun je het beste kiezen voor een kussen met een vulling waarin huisstofmijt zich liever niet nestelt. 

Schuimkussens en synthetische kussens zijn over het algemeen zeer geschikt voor mensen met allergieën. Wollen en donzen kussens zijn vaak minder geschikt. Bij de productomschrijving wordt meestal aangegeven of het een anti-allergie kussen betreft. Let hier dus goed op als je last hebt van allergieën. 

  1. Heb je last van lichamelijke klachten? 

Heb je vaak last van lichamelijke klachten? Bijvoorbeeld:

  • Nekpijn
  • Last van je schouders
  • Hoofdpijn

Dan kan het zijn dat dit veroorzaakt is omdat je te lang op een verkeerd kussen hebt geslapen. Bij de aanschaf van een nieuw kussen kun je dan het beste kiezen voor een kussen dat ontworpen is om rug- en nekklachten tijdens het slapen tegen te gaan. Dit zijn meestal kussens gemaakt van een hoogwaardig schuimmateriaal.  

  1. In welke houding slaap je het liefst?

De keuze voor een kussen is grotendeels afhankelijk van je slaaphouding. Slaap je het liefst op je rug, buik of zij? Bij deze verschillende slaaphoudingen horen verschillende typen kussens. 

Zo heeft een zijslaper over het algemeen een hoog en stevig kussen nodig om een gezonde slaaphouding te creëren, een buikslaper heeft juist een laag en zacht kussen nodig en een rugslaper heeft een kussen van gemiddelde hoogte en hardheid nodig. 

Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, omdat het langdurig slapen op een kussen dat niet past bij je slaaphouding kan resulteren in klachten en gezondheidsproblemen. 

  1. Wat zeggen de reviews?

De keuze voor een bepaald type kussen is natuurlijk een kwestie van smaak. De een houdt meer van een stevig kussen, terwijl een ander liever op een zachter kussen ligt. Toch kunnen de beoordelingen van klanten veel zeggen over de kwaliteit van het kussen en de service van een webshop. 

Als je online een kussen aanschaft, is het daarom altijd handig om even te bekijken wat andere mensen zeggen. Je krijgt dan een idee van wat je kunt verwachten. 

  1. Zit er garantie op het kussen?

Van een kussen mag je verwachten dat hij meerdere jaren meegaat. In die periode is het dus gewenst dat het kussen lekker blijft liggen en zijn hardheid en hoogte behoudt. 

Sommige fabrikanten geven hier garantie op. Deze garantie geldt dan voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld een of twee jaar. Verliest het kussen binnen de garantieperiode zijn vorm en hardheid, dan heb je recht op een nieuw kussen. Dit is wel zo prettig als je online een product aanschaft en het geeft meer vertrouwen en zekerheid. 

Hoofdkussen kopen?

Ben jij op zoek naar een kussen dat bijdraagt aan een gezonde slaaphouding en een goede nachtrust? Dan ben je bij Medivisc Nederland aan het juiste adres. 

Al onze kussens zijn gemaakt van een hoofdwaardig foam en verkrijgbaar in verschillende hoogtes en diverse hardheden. Voor elke type slaper is dus een geschikt kussen te vinden. Bovendien zijn onze kussens geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. 
Eerst proefslapen? Dat kan! Bij ons mag je het kussen 7 dagen vrijblijvend uitproberen. Daarnaast bieden we een uitgebreide garantie van 2 jaar.